Macahel Balı


Macahel Balı Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Macahel Balı Nedir, Nerede Üretilir?

Artvin ilimizin Borçka ilçesine ait Macahel beldesinde üretilen ve adını da bu beldeden alan Macahel Balı, saf olarak üretilmiş organik bir bal türüdür. Artvin’e bağlı Hopa, Murgul ve Arhavi bölgelerinde de üretilmeye başlanan macahel balı, arıların komar ve kestane ağacının çiçeğinden besin alıp üretmesiyle oluşmaktadır. Anzer, kestane balı gibi birçok hastalığa iyi gelen bu bal, haziran ayının sonlarına doğru üretilmektedir. Etrafı dağlarla çevrili Macahel yöresinde doğal ortamında üretilmiş olan Macahel Balı’nın insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır. Macahel Balı’nı genetik özelliği kaybolmamış olan Kafkas arısı Artvin’in zengin bitki örtüsünden üretmektedir. Birçok bitki türüne ev sahipliği yapan bu ilçe, doğal ekosisteme sahip olması ile de dünya üzerindeki nadir yerlerden bir tanesidir. Yörede yapılan Saf Kafkas Arıcılık işi, eski zamanlardan beri devam etmektedir. Günümüzde de bu arıcılık yöre halkının özverisi ile devam etmektedir. Yöreye dışarında yabancı arı sokulmaması ve ana arı üretiminin yörenin kendi imkanları ile yapılması da bu saflığın korunmasında destek olmuştur. Ayrıca macahel balı, Fenni ve Kara Kovan yöntemleri ile üretilmektedir.

Macahel Balı Özellikleri Nelerdir?

Karadeniz’in kanatlı işçileri olarak da bilinen Kafkas Arıları, Macahel Balı’nı üretirken uzun mesafelerdeki zengin bitki çeşidinden besin toplamaktadırlar. Doğal koşullara dayanıklı olan bu arılar dışarıdan hiçbir desteğe ihtiyaç duymadan yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Macahel Balı’nı üstün nitelikli bal sınıfına sokan ise içende bulunan vitamin ve minerallerdir. Kendine has, kestane kokusu olan bu balın rengi ise koyu renktedir. Hafif acı bir tadı olan bu bal, koyu bir kıvama sahiptir.

Macahel Balı Faydaları Nelerdir?

Birçok hastalığın ilacı olarak kullanılan bu balı faydalarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:
macahel balı, ishali önler, ülser gibi mide ağrılarını dindirir.

İçerisindeki vitaminler antibiyotik etkisi gördüğünden grip gibi hastalıklarda kullanılır.
Mide, beyin ve karaciğer için bulunmaz bir besin kaynağıdır.
Verem, kalp ve kanser gibi hasatlıkların tedavisinde kullanılır.
Mikropların üremesini önler.
Tansiyonu düşürür.
Kanın temizlenmesine yardımcı olarak damar sertliğine olumlu etki yapar.

Macahel Balı Üretim Hizmetleri

Kendine has özellikleri ile üstün bal kategorisinde yer alan Macahel Balı’nı üreten firmamız, sizleri saf ve el değmemiş doğal bal çeşitleri ile buluşturmaktadır. Doğal ortamında yetişen ve birçok hastalığa iyi gelen Macahel Balı’na sahip olmak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

kestane balı

Svaneti mestia turu

Organik bal